Start » Positieve Psychologie Post

   06-53 98 63 58 I esther@estheroosterling.nl

PPP Positief De Lente Door
PDF – 1.2 MB 66 downloads

Positieve Psychologie Post - positief de lente door!

'Positief de lente door!', dat is de titel van deze Positieve Psychologie Post. En deze titel heeft ineens een andere betekenis dan toen ik hem een paar maanden geleden bedacht.

Het heeft voor mij nu meer de lading: positief deze lente door. Als je je nu in deze bizarre tijd angstig of bezorgd voelt, ben je niet de enige. In deze editie heb ik een aantal praktische dingen beschreven die je wellicht kunnen helpen in deze tijd. 

Tegenslag is onvermijdelijk. Het leven gaat echt met vallen en opstaan. Wat er ook zorgt voor die tegenslag, de vraag is, lukt het je dan om weer op te staan. En hoe sta je weer op? 
Ik weet, dat je mindset je enorm kan helpen, hoe moeilijk een situatie ook is. Vanuit welk perspectief je kijkt bijvoorbeeld of je vanuit wanhoop de situatie benadert of vanuit hoop. Geef je je over aan een negatieve spiraal of klim je eruit via een positieve opwaartse spiraal?

Met positiviteit zijn we beter opgewassen tegen de uitdagingen van het leven. Tegenslagen verwerken we gemakkelijker. Hierdoor neemt je veerkracht enorm toe. Daarom in deze Positieve Psychologie Post veel aandacht voor het vergroten van je veerkracht en het verminderen van stress.

Wie mij iets beter kent, weet dat ik dol ben op het volgen van cursussen en daarmee het vergroten van mijn kennis. Ik ben leergierig en nieuwsgierig. Mijn motto is dan ook niet voor niets 'You live & You learn'. En deze tijd geeft daar nu iets meer mogelijkheden voor dus ik heb de cursus creatieve therapie, die al enige tijd in de kast stond erbij gepakt. Ik vind het ook altijd erg leuk om creatief bezig te zijn en was benieuwd of ik elementen uit deze cursus ook zou kunnen toepassen in mijn eigen praktijk.

Maar deze cursus heeft mij vooral  weer laten inzien hoe ontspannend en stress verminderend het is om te tekenen en met verschillende materialen te werken. Op pagina 10 vind je oefeningen hoe jijzelf aan de slag kan gaan met kleurpotloden en stiften. Dit keer ook volop creativiteit in de rubriek 'Later als ik groot ben, dan word ik...' Rebecca Hopkoper neemt je mee in de wereld van visueel communiceren. Je leest haar verhaal op pagina 9. En meer over wat kleur kan doen bij het ondersteunen van je mindset in de lente vertelt Sille Brouwer je op pagina 11. Inspiratie nodig voor wat positieve momentjes? Kijk dan op pagina 15 waar Astrid van Hamhaar 8 positieve momentjes deelt.
'Verander wat je niet wilt accepteren en accepteer wat je niet kunt veranderen' , dat is de favoriete positieve quote van Bernadette Meijer. Op pagina 14 legt ze uit waarom dit zo'n speciale quote voor haar is.

Een veerkrachtige lente toegewenst, blijf gezond, pas goed op jezelf en op elkaar!

Ben jij nieuwsgierig naar de vorige edities van dit gratis mini magazine? Wil jij mijn Positieve Psychologie Post ontvangen en ervaren wat de kracht van positieve psychologie voor jou kan betekenen?

Vraag dan nu mijn Positieve Psychologie Post aan! En ontvang gratis tips, inspiratie en nieuws over hoe jij kennis kan maken met de positieve psychologie en de principes daarvan kan integreren in je dagelijkse leven. Elke keer staat er één thema centraal.

Als je je aanmeldt, krijg je ook toegang tot alle eerdere edities van dit gratis mini magazine!

(Je persoonlijke gegevens worden alleen gebruikt voor het versturen van dit mini magazine)