Start » Inspiratie

   06-53 98 63 58

PPP Verkennen
PDF – 1,6 MB 67 downloads
Werk in vier stappen aan jouw persoonlijke ontwikkeling: vertragen, verkrijgen, verkennen en vertrouwen. Persoonlijke coaching bij psychologie- en coachpraktijk Esther Oosterling in Amersfoort.

 

 

 

Positieve Psychologie Post - verkennen

Verkennen: het exploreren van je wensen en je doelen

Wordt het op reis gaan of een staycation? Het is toch echt zomer ook al voelen we dat misschien iets minder dan andere jaren. Vanwege het weer of vanwege de Corona perikelen die we helaas nog steeds ervaren.

De zomer is een tijd is om een pauze te nemen. Of je nu wel of niet op vakantie gaat het nemen van een pauze van school of werk is om: rust, ontspanning en herstel mogelijk te maken. Hoewel een vakantie niet de oplossing is voor langdurige stress heeft het zeker wel positieve effecten op stress. De positieve ervaringen die je opdoet op vakantie helpen je om te kunnen omgaan met toekomstige stress. Je mentale veerkracht neemt dan toe. Het is belangrijk om de positieve elementen van vakantie, waaronder tijd voor jezelf, meer te integreren in je dagelijkse leven, voor een positief effect op je welbevinden.

De zomervakantie kan het moment zijn om een tussentijdse balans op te maken. Om te kijken welke wensen en doelen je behaald hebt of nog wilt behalen. Voor sommige is het ook het moment om te onderzoeken: wat wil ik nu echt. Om te verkennen wat je volgende stappen kunnen zijn. Het moment om te bepalen wat je richting mag zijn, de keuzes en de beslissingen die je wilt nemen en het plan dat je voor je ziet om je wensen en doelen te behalen.

Kies je voor avontuur deze zomer en durf jij te gaan voor wat je echt wilt in je leven? Dat gaat onder meer over: weten wie je bent en wat je kan. Daarover heb je al meer kunnen lezen in de vorige twee Positieve Psychologie Posts met de thema’s Vertragen en Verkrijgen.

Voor het onderzoeken van je dromen en wensen, kun je inspiratie halen uit het maken van een vison board, een tekening, een mindmap of iets anders wat jou kan helpen om dat wat jij graag wilt inzichtelijk te maken. Dat doe ik zelf nog steeds en hoe leuk is het dan om nog eens terug te kijken en te beseffen dat je al veel mooie stappen gezet hebt.

Meer hierover lees je op pagina 9. Op pagina 7 tref je zes tips aan voor het krijgen van meer inspiratie.

En hoe maak je dan een keuze? Dat lees je op pagina 5.

Hoe fijn is het, als je weet welke richting je op wilt gaan en dat je weet wat jouw bestemming wordt. Dat je het allemaal duidelijk voor ogen hebt en vol energie op pad wilt gaan. Wat wordt jouw volgende bestemming?

 

Fijne zomer met veel leesplezier en een positieve groet,

Esther


"Wat heb ik je magazine net weer met veel plezier 'doorgebladerd'. Echt goed gedaan weer."


"Ik vind je magazine ontzettend fijn om te lezen."


Ben jij nieuwsgierig naar de vorige edities van dit gratis mini magazine? Wil jij mijn Positieve Psychologie Post ontvangen en ervaren wat de kracht van positieve psychologie voor jou kan betekenen?

Vraag dan nu mijn Positieve Psychologie Post aan! En ontvang gratis tips, inspiratie en nieuws over hoe jij kennis kan maken met de positieve psychologie en de principes daarvan kan integreren in je dagelijkse leven. Elke keer staat er één thema centraal.

Als je je aanmeldt, krijg je ook toegang tot alle eerdere edities van dit gratis mini magazine!

(Je persoonlijke gegevens worden alleen gebruikt voor het versturen van dit mini magazine)

Ja, ik wil vanaf nu graag de Positieve Psychologie Post ontvangen.

* indicates required

View previous campaigns.

Positieve Psychologie Post - gratis mini magazine
Positieve Psychologie Post - gratis mini magazine
Positieve Psychologie Post - gratis mini magazine
Positieve Psychologie Post - gratis mini magazine
Met perspectief vooruit - ervaar de kracht van positieve psychologie
Krijg hulp wanneer je het nodig hebt. Vraag geheel vrijblijvend een gratis 30 minuten consult aan bij psychologie- en coachpraktijk Esther Oosterling.

KRIJG HULP WANNEER JIJ HET NODIG HEBT

Locatie

Spakenburgkade 55

3826 CN Amersfoort