Start » Inspiratie

   06-53 98 63 58

PPP Vertragen
PDF – 3.8 MB 91 downloads

Positieve Psychologie Post - vertragen

You can't calm the storm,

so stop trying.

What you can do

is calm yourself.

The storm will pass.

- Timber Hawkeye -

Het afgelopen jaar is voor veel mensen hectisch geweest. Een jaar dat veel aanpassingen heeft gevraagd en wellicht ook veel spanningen en verdriet heeft gegeven. Toch heb ik veel mensen horen zeggen, dat ze de 'opgelegde' rust ook wel waarderen. Het hoeft allemaal niet meer zo snel en we moeten minder sociaal 'verplichte' dingen doen.

In je dagelijks leven is het vaak moeilijk om te vertragen of om stil te staan. Je bent de hele dag bezig en vaak op de automatische piloot, niet echt bewust van alles wat je doet. Het zijn vaak de momenten waarop je loslaat, dat er ruimte komt om te ontvangen en dat je de energie weer voelt stromen. En wanneer je in de valkuil stapt waarin alles draait om sneller, beter en meer, krijg je juist minder of in elk geval niet datgene wat je had verwacht of gewenst.

Momenten van stilte brengen je brein tot rust en helpen je de dingen te verwerken, die je allemaal meemaakt in je drukke leven. Stilstaan en vertragen, geven je de mogelijkheid tot reflectie: met welke dingen vul ik nu mijn dagen en zijn dat de dingen waar ik blij of gelukkig van word?

Is je leven druk en onrustig? Ben je op zoek naar meer rust? Op pagina 5 vind je meer achtergrondinformatie en ook met de tips op pagina 7 kun je meer rust, ruimte en kalmte in je leven brengen.

Vertragen is de eerste stap in mijn 4 stappenplan, dat ik vaak gebruik. Stilstaan bij de situatie waar je nu inzit, kijken wat je wilt veranderen of juist behouden. De volgende stap is verkrijgen, het verkrijgen van inzichten, opgevolgd door de stap: verkennen. Het verkennen van nieuwe mogelijkheden en als laatste de stap: vertrouwen. Vertrouwen in je eigen kunnen om stappen te zetten op weg naar verandering en op weg naar de doelen die je wilt behalen. In 2021 komen deze stappen stuk voor stuk voorbij als thema in mijn gratis mini magazine.

Deze periode van het jaar voelt vaak als het moment om nieuwe dingen op te starten, om nieuwe plannen te maken. Om alvast zaadjes te planten voor de komende tijd. Misschien is er een project wat je op wilt starten, waar je alvast wat contacten voor kunt leggen of een planning voor kunt maken. Of misschien wil je van richting veranderen op een aantal gebieden in je leven en kun je nu al kijken wie of wat je daarbij kan helpen. Welke zaadjes je ook wilt planten, als je ze goed verzorgt dan is de kans groot dat je daar de vruchten van gaat plukken. Waar wil jij nu mee starten en later tot bloei laten komen?

Hoe wil jij dat jouw nieuwe jaar eruit ziet? Op pagina 10 tref je een aantal inspirerende vragen aan om je daarmee op weg te helpen.

Geniet van de mooie momenten die elke dag in zich heeft als je er oog voor hebt!

Veel leesplezier en positieve groet,

Esther


"Wat heb ik je magazine net weer met veel plezier 'doorgebladerd'. Echt goed gedaan weer."


"Ik vind je magazine ontzettend fijn om te lezen."


Ben jij nieuwsgierig naar de vorige edities van dit gratis mini magazine? Wil jij mijn Positieve Psychologie Post ontvangen en ervaren wat de kracht van positieve psychologie voor jou kan betekenen?

Vraag dan nu mijn Positieve Psychologie Post aan! En ontvang gratis tips, inspiratie en nieuws over hoe jij kennis kan maken met de positieve psychologie en de principes daarvan kan integreren in je dagelijkse leven. Elke keer staat er één thema centraal.

Als je je aanmeldt, krijg je ook toegang tot alle eerdere edities van dit gratis mini magazine!

(Je persoonlijke gegevens worden alleen gebruikt voor het versturen van dit mini magazine)

Ja, ik wil vanaf nu graag de Positieve Psychologie Post ontvangen.

* indicates required

View previous campaigns.

Positieve Psychologie Post - gratis mini magazine
Positieve Psychologie Post - gratis mini magazine
Positieve Psychologie Post - gratis mini magazine
Positieve Psychologie Post - gratis mini magazine
Met perspectief vooruit - ervaar de kracht van positieve psychologie
Krijg hulp wanneer je het nodig hebt. Vraag geheel vrijblijvend een gratis 30 minuten consult aan bij psychologie- en coachpraktijk Esther Oosterling.

KRIJG HULP WANNEER JIJ HET NODIG HEBT

Locatie

Spakenburgkade 55

3826 CN Amersfoort