06-53 98 63 58


Welkom op mijn Positieve Psychologie Platform


Dit is de plek op mijn website waar ik allerlei zaken op het gebied van positieve psychologie en positieve gezondheid deel. Je vindt hier informatie, tips en allerlei oefeningen verdeeld over de volgende rubrieken: positieve psychologie, persoonlijke ontwikkeling, vitaliteit, een inkijkje in mijn praktijk, omgaan met een chronische ziekte en positieve quotes.

En voor diegenen die mijn Positieve Psychologie Post missen die komt in een andere vorm terug.

Veel leesplezier en een positieve groet,

Esther


UITGELICHT:

Vier essentiële stappen voor het omgaan met burn-out gerelateerde klachten.

Als je te maken krijgt met burn-out gerelateerde klachten dan kan dit overweldigend zijn. Wat je als eerste zou kunnen doen is, beginnen met vertragen. Geef jezelf toestemming om te rusten, te herstellen en contact te maken met je gevoel.

Lees mijn blog: Vier essentiële stappen voor het omgaan met burn-out gerelateerde klachten.


Positieve psychologie

Positieve psychologie is een relatief jonge stroming binnen de psychologie. Waar traditionele psychologie zich vooral richt op het oplossen van problemen en het verminderen van klachten, richt positieve psychologie zich juist op het bevorderen van positieve emoties, relaties, persoonlijke kwaliteiten en betekenisvolle ervaringen. Door je te richten op wat wel goed gaat, kun je meer geluk, veerkracht en welzijn ervaren.


Optimisme kun je leren: 4 tips

Uit allerlei onderzoeken is gebleken, dat je een positievere kijk kunt ontwikkelen. Optimistisch zijn, vraagt de wil om voor elke probleem een oplossing te zoeken, om de voordelen en mogelijkheden te ontdekken in elke situatie die je tegenkomt in je leven.

Lees meer »

Ervaar de kracht van positieve psychologie : optimisme

Je kent vast wel de uitspraak “het glas is half vol” en “het glas is half leeg” of “denken in problemen (dippen)” of “denken in mogelijkheden (dimmen)”. Wat maakt nu dat je een optimistische kijk hebt of dat je van nature meer een zwartkijker bent, iemand met een pessimistische kijk?

Lees meer »

Positieve persoonlijke ontwikkeling

Positieve psychologie kan je helpen bij jouw persoonlijke ontwikkeling. Door je te richten op je sterke kanten en positieve eigenschappen, kun je meer zelfvertrouwen en zelfwaardering opbouwen. Daarnaast kan positieve psychologie je helpen bij het stellen van doelen die echt bij jou passen en die betekenisvol zijn. Door te werken aan deze doelen, kun je meer richting geven aan je leven en jezelf verder ontwikkelen.Positieve vitaliteit

Een belangrijk aspect van positieve psychologie is vitaliteit. Vitaliteit gaat over je energieniveau, veerkracht en welzijn. Door gezond te leven, voldoende te bewegen en ontspanning te nemen, kun je je vitaliteit vergroten. Maar ook door je te richten op positieve emoties, relaties en betekenisvolle ervaringen, kun je meer vitaliteit ervaren. Zo kun je je meer energiek, veerkrachtig en gelukkig voelen. En op een positieve manier ouder worden, want positieve psychologie kan je ook helpen om op een positieve manier ouder te worden. Dit betekent dat je jezelf blijft ontwikkelen, actief en vitaal blijft, ook op latere leeftijd. Door positieve emoties te koesteren, relaties te onderhouden en jezelf uit te dagen, kun je ook op latere leeftijd een gelukkig en vervullend leven leiden.


Hoe kan ik mijn leefstijl stapje voor stapje verbeteren?

Het is makkelijk om te zeggen dat je je levensstijl wilt verbeteren, maar het daadwerkelijk doen kan een uitdaging zijn. Het goede nieuws is dat het niet nodig is om je hele levensstijl in één keer om te gooien. In plaats daarvan kun je kleine, haalbare stappen nemen om je doelen te bereiken. Hier zijn een paar tips om je te helpen je levensstijl stapje voor stapje te verbeteren:

Lees meer »

7 tips om je fysiek en mentaal beter te voelen!

Een gezonde leefstijl is belangrijk om je fysiek en mentaal goed te voelen. Maar wat is nou eigenlijk een gezonde leefstijl en hoe kun je deze toepassen in je dagelijkse leven? In dit blog wil ik je graag inspireren en motiveren om stappen te zetten naar een gezondere leefstijl.

Lees meer »

Wat is gezond vitaal zijn?

Gezond vitaal zijn betekent dat je niet alleen gezond bent, maar ook vol energie, levenslust en levensvreugde zit. Het gaat erom dat je je lichamelijk, geestelijk en emotioneel goed voelt en in balans bent.

Lees meer »

Positieve psychologie in de praktijk

Een inkijkje in mijn praktijk.

Werkplezier

Toen ik nog in het bedrijfsleven werkzaam was, had ik veel collega's en natuurlijk is het zo dat je met de ene collega beter overweg kunt dan met de andere collega, maar er was altijd wel iemand bij wie je je verhaal kwijt kon. Nu ik mijn eigen praktijk heb, werkt dat net even anders en mag ik de collega ondernemers en de samenwerking meer zelf opzoeken.

Lees meer »

Hoe vaak komt het voor dat je even niets doet, echt niets?

Deze vraag stelde ik aan een cliënt die altijd druk was met haar werk, kinderen, nevenactiviteiten, huishouden, dag in dag uit en dat kostte haar zoveel energie, dat ze zich heel moe voelde. Het gaf haar geen voldoening en daarbij vond ze zelf ook nog dat ze niet mocht klagen, want met alles wat ze had moest ze wel gelukkig zijn. Ze schaamde zich min of meer voor haar vraag om hulp. 

Lees meer »

Positief omgaan met een chronische ziekte

Positieve psychologie kan ook helpen bij het omgaan met een chronische ziekte. Een chronische ziekte kan veel impact hebben op je leven en je welzijn. Door je te richten op wat nog wel mogelijk is, kun je meer veerkracht en optimisme ontwikkelen. Ook kan positieve psychologie je helpen bij het omgaan met emoties als verdriet, boosheid en angst. Door deze emoties te erkennen en te accepteren, kun je meer rust en balans ervaren.Positieve quotes

Laat je inspireren door verschillende positieve quotes en wellicht kan het je helpen om vanuit een ander perspectief te kijken. Krijg hulp wanneer je het nodig hebt. Vraag geheel vrijblijvend een gratis 30 minuten consult aan bij psychologie- en coachpraktijk Esther Oosterling.

KRIJG HULP WANNEER JIJ HET NODIG HEBT