06-53 98 63 58


Welkom op mijn Positieve Psychologie Platform


Dit is de plek op mijn website waar ik allerlei zaken op het gebied van positieve psychologie en positieve gezondheid deel. Je vindt hier informatie, tips en allerlei oefeningen verdeeld over de volgende rubrieken: positieve psychologie, persoonlijke ontwikkeling, vitaliteit, omgaan met een chronische ziekte en op een positieve manier ouder worden.

En voor diegenen die mijn Positieve Psychologie Post missen die komt in een andere vorm terug.

Veel leesplezier en een positieve groet,

Esther


UITGELICHT:

Positieve psychologie - Wat kan dat voor jou betekenen?

Positieve psychologie is een benadering die zich richt op het bevorderen van ons welzijn en ons potentieel. Het gaat niet alleen om het oplossen van problemen, maar ook om het benutten van onze sterke punten om ons leven te verbeteren. Het is belangrijk om ons te concentreren op wat we hebben en wat we kunnen bereiken, in plaats van ons te laten ontmoedigen door de uitdagingen die we tegenkomen.

Lees mijn nieuwste blog: Positieve psychologie


7 tips voor een positieve feestmaand

Hoewel de maand december een maand is om vrolijk te zijn, is het voor velen van ons ook een tijd van stress. Gedeeltelijk komt dit doordat mensen tijdens deze periode vaak verhoogde emoties ervaren. Je kunt je overweldigd voelen door eenzaamheid , geïrriteerd raken door je verwanten of je geduld verliezen met je geliefden.

Lees meer »

Positieve psychologie

Positieve psychologie is een benadering die zich richt op het bevorderen van ons welzijn en ons potentieel. Het gaat niet alleen om het oplossen van problemen, maar ook om het benutten van onze sterke punten om ons leven te verbeteren. Het is belangrijk om ons te concentreren op wat we hebben en wat we kunnen bereiken, in plaats van ons te laten ontmoedigen door de uitdagingen die we tegenkomen.

Lees meer »

Positief omgaan met stress in vier stappen!

Stress is een veelvoorkomend fenomeen in ons dagelijks leven. Het kan ons leven soms behoorlijk beïnvloeden en ons uit balans brengen. En stress hoeft niet altijd negatief te zijn. Positief omgaan met stress kan ons helpen om veerkrachtiger te worden en onze persoonlijke groei te bevorderen. In dit blog wil ik je laten zien hoe je op een positieve manier met stress kunt omgaan door middel van het stappenplan "vertragen, verkrijgen, verkennen en vertrouwen".

Lees meer »

Winterblues en dan? 5 tips

Bij de winterblues (ook wel winterdip genoemd) of een winterdepressie bepaalt de ernst van de depressieve klachten het verschil. Als je last hebt van winterblues is het leven minder zonnig dan in de lente en de zomer, maar je functioneert nog wel. Bij mensen met een winterdepressie kunnen de klachten dusdanig zijn dat het hen belemmert in het dagelijks functioneren.

Lees meer »

9 tips voor het behalen van jouw doelen in 2023!

Hoe kijk jij terug op 2022?  Ik hoop dat je met positieve emoties terug kunt kijken. Dat je je dankbaar voelt, dat je veel plezier hebt gehad en dat je ook met een trots gevoel het jaar kunt afsluiten voor de dingen die je gedaan en bereikt hebt. Dat je vol vertrouwen, hoop en liefde het nieuwe jaar in kunt stappen.

Lees meer »

Krijg hulp wanneer je het nodig hebt. Vraag geheel vrijblijvend een gratis 30 minuten consult aan bij psychologie- en coachpraktijk Esther Oosterling.

KRIJG HULP WANNEER JIJ HET NODIG HEBT

Locatie

Spakenburgkade 55

3826 CN Amersfoort

 

Positieve psychologie

Positieve psychologie is een relatief jonge stroming binnen de psychologie. Waar traditionele psychologie zich vooral richt op het oplossen van problemen en het verminderen van klachten, richt positieve psychologie zich juist op het bevorderen van positieve emoties, relaties, persoonlijke kwaliteiten en betekenisvolle ervaringen. Door je te richten op wat wel goed gaat, kun je meer geluk, veerkracht en welzijn ervaren.

Positieve persoonlijke ontwikkeling

Positieve psychologie kan je helpen bij jouw persoonlijke ontwikkeling. Door je te richten op je sterke kanten en positieve eigenschappen, kun je meer zelfvertrouwen en zelfwaardering opbouwen. Daarnaast kan positieve psychologie je helpen bij het stellen van doelen die echt bij jou passen en die betekenisvol zijn. Door te werken aan deze doelen, kun je meer richting geven aan je leven en jezelf verder ontwikkelen.

Positieve vitaliteit

Een belangrijk aspect van positieve psychologie is vitaliteit. Vitaliteit gaat over je energieniveau, veerkracht en welzijn. Door gezond te leven, voldoende te bewegen en ontspanning te nemen, kun je je vitaliteit vergroten. Maar ook door je te richten op positieve emoties, relaties en betekenisvolle ervaringen, kun je meer vitaliteit ervaren. Zo kun je je meer energiek, veerkrachtig en gelukkig voelen.

Positief omgaan met een chronische ziekte

Positieve psychologie kan ook helpen bij het omgaan met een chronische ziekte. Een chronische ziekte kan veel impact hebben op je leven en je welzijn. Door je te richten op wat nog wel mogelijk is, kun je meer veerkracht en optimisme ontwikkelen. Ook kan positieve psychologie je helpen bij het omgaan met emoties als verdriet, boosheid en angst. Door deze emoties te erkennen en te accepteren, kun je meer rust en balans ervaren.

Positief ouder worden

Ook kan positieve psychologie je helpen om op een positieve manier ouder te worden. Dit betekent dat je jezelf blijft ontwikkelen en actief blijft, ook op latere leeftijd. Door positieve emoties te koesteren, relaties te onderhouden en jezelf uit te dagen, kun je ook op latere leeftijd een gelukkig en vervullend leven leiden.