06-53 98 63 58

Welkom op mijn Positieve Psychologie Platform.

Dit is de plek op mijn website waar ik allerlei zaken op het gebied van positieve psychologie en positieve gezondheid deel. En voor diegenen die mijn Positieve Psychologie Post missen die komt in 2023 in een andere vorm terugkomt.

Veel leesplezier!

Esther


Uitgelicht

Deze week vroeg een cliënt aan mij of ik tips heb over hoe je met de decemberstress om kunt gaan. Ik hoorde daarna ook op verschillende plaatsen mensen zich al druk maken over wat er allemaal gedaan moet worden in december. En wat dit voor stressmomenten op kan leveren. 

 

Eén tip die ik hier alvast wil delen is: 

Heb realistische verwachtingen

Mensen kunnen vaak gestrest raken tijdens de feestdagen omdat ze willen dat de vieringen en bijeenkomsten net zo goed zijn als ze zich van kinds af aan herinneren. Alleen de feestdagen zullen nooit worden zoals ze waren toen je een kind was, want laten we eerlijk zijn: je bent geen kind meer. Je bent veranderd, net als je familie. Maak de feestdagen zoals je wilt dat ze zijn, nu op dit moment. Leg de lat niet te hoog voor jezelf, hou de verwachtingen realistisch, wees in het hier en nu. En geniet!

De andere tips lees je hier: 7 tips voor een positieve feestmaand


7 tips voor een positieve feestmaand

Hoewel de maand december een maand is om vrolijk te zijn, is het voor velen van ons ook een tijd van stress. Gedeeltelijk komt dit doordat mensen tijdens deze periode vaak verhoogde emoties ervaren. Je kunt je overweldigd voelen door eenzaamheid , geïrriteerd raken door je verwanten of je geduld verliezen met je geliefden.

Lees meer »

Hoop

Hoop is voor mij ook een positieve kijk op de toekomst, vertrouwen dat het goed komt. Hoop geeft mij een prettig gevoel, het maakt me blij en ik word er rustig van. Op de één of de andere manier is er altijd wel een stemmetje in mij dat zegt dat het goed komt.

Lees meer »

Trots zijn op jezelf - hoe doe je dat?

Recent las ik een interview met Willemijn Verkaik (de musicalster die ook op Broadway gestaan heeft) hoe moeilijk het ook voor haar was om te zeggen: ‘Ik ben trots op wat ik doe.’ Hoe anders is dat voor Amerikanen die dat veel makkelijker doen.

Lees meer »

Wat kan kleur doen bij het ondersteunen van je mindset in de lente?

Gastblog van Sille Brouwer, Kleurcoach bij 2BU Persoonlijkheid in stijl: Mindset is een manier van denken, met gevoel naar jezelf kijken. Het is een manier van invloed  uitoefenen op je gedachten, overtuigingen en gedrag. Om een positief gevoel te kunnen behouden en voeden, kunnen de psychologie en energie van kleuren je de weg wijzen. En onbewust verlangen of weerstand zichtbaar te maken.

Lees meer »

Optimisme kun je leren - 4 tips

Optimisme is, hoe verrassend, precies het tegenovergestelde van pessimisme. Tegenslag is tijdelijk, hoort bij bepaalde omstandigheden en kan ik overwinnen door mijn eigen inzet en vaardigheden. Optimisten benaderen problemen vanuit een positie van empowerment.

Lees meer »

Verminder je stress - kleur je kalm

Wie mij iets beter kent, weet dat ik dol ben op het volgen van cursussen en daarmee het vergroten van mijn kennis. Ik ben leergierig en nieuwsgierig. Mijn motto is dan ook niet voor niets 'You live & You learn'. En deze tijd geeft daar nu iets meer mogelijkheden voor dus ik heb de cursus creatieve therapie, die al enige tijd in de kast stond erbij gepakt. Ik vind het ook altijd erg leuk om creatief bezig te zijn en was benieuwd of ik elementen uit deze cursus ook zou kunnen toepassen in mijn eigen praktijk. 

Lees meer »

Oefeningen om je veerkracht te vergroten

Deze oefening richt zich op je eerdere ervaringen met veerkracht. Begin met na te denken over een tijd in je leven die bijzonder uitdagend of veeleisend was, vooral een tijd die emotioneel uitputtend of emotioneel moeilijk was. Bedenk hoe je met die situatie omging en uiteindelijk hier doorheen kwam.

Lees meer »

5 tips om je veerkracht te vergroten

Als je je nu in deze bizarre tijd angstig of bezorgd voelt, ben je niet de enige. Ik heb een aantal praktische dingen beschreven die je wellicht kunnen helpen in deze tijd. Tegenslag is onvermijdelijk. Het leven gaat echt met vallen en opstaan. Wat er ook zorgt voor die tegenslag: de vraag is, lukt het je dan om weer op te staan.

Lees meer »

De 10 meest voorkomende positieve emoties

Als mens hebben we behoefte aan positieve emoties, omdat ze de motor zijn van onze ontwikkeling en groei. Door positieve emoties zoals, plezier en dankbaarheid, ben je in staat om breder te kijken, om meer mogelijkheden te zien en om creatiever te zijn.

Lees meer »

Krijg hulp wanneer je het nodig hebt. Vraag geheel vrijblijvend een gratis 30 minuten consult aan bij psychologie- en coachpraktijk Esther Oosterling.

KRIJG HULP WANNEER JIJ HET NODIG HEBT

Locatie

Spakenburgkade 55

3826 CN Amersfoort