06-53 98 63 58

PPP Levensfasen
PDF – 1,3 MB 143 downloads
Werk in vier stappen aan jouw persoonlijke ontwikkeling: vertragen, verkrijgen, verkennen en vertrouwen. Persoonlijke coaching bij psychologie- en coachpraktijk Esther Oosterling in Amersfoort.

 

 

 

Positieve Psychologie Post - levensfasen

"Je leeft maar één keer, maar als je het goed doet,

is één keer genoeg."

- Mae West -

De ketting met dit citaat erop heb ik bijna 24 jaar geleden in Parijs gekocht. Kort na het plotseling overlijden van mijn vader. Voor mij betekent dit citaat een stimulans om het beste uit je leven te halen en als je terugkijkt op je leven dat je dat met trots doet. Met positieve gevoelens over wat je gedaan hebt en hoe je daarvan genoten hebt. Dat je leven met zijn mooie en minder mooie kanten echt de moeite waard was voor jou. Dat je blij en tevreden bent met wat je bereikt hebt en met de mensen die je onderweg, gedurende je levensloop hebt ontmoet.

Onze levensloop kent verschillende fasen en elke fase heeft zijn eigen uitdagingen. Het is de vraag hoe je daarmee om gaat: of je gelukkig bent en welke keuzes, inzichten jou kunnen helpen om het beste uit jouw leven te halen.

 

In welke levensfase zit jij? En hoe tevreden ben je met je leven? Doe de test op pagina 8 om daar achter te komen. De overgang naar een nieuwe levensfase gaat meestal zonder problemen maar als je moeite hebt met je aan te passen aan een volgende fase dan spreek je over levensfaseproblemen of levensfaseproblematiek. Positieve psychologie kan je daarbij helpen, omdat hierbij de aandacht bij tegenslag en problemen gaat naar het verwerken van die tegenslag en daarmee wellicht ook naar het vergroten van persoonlijke groei. In dit soort situaties kunnen positieve emoties zoals veerkracht, optimisme en dankbaarheid je enorm helpen.

In deze editie vind je allerlei tips over het versterken van deze positieve emoties.

 

Zoals ons leven momenten kent dat we van de ene levensfase naar de andere gaan, zo kent dit mini magazine ook zijn fasen. En het moment is gekomen om over te gaan naar een volgende fase. Na 30 edities is het nu tijd voor iets nieuws: het Positieve Psychologie Platform. De plek op mijn website waar allerlei zaken op het gebied van positieve psychologie en positieve gezondheid gedeeld gaan worden.

Daarmee verdwijnt de Positieve Psychologie Post niet helemaal maar zal in een andere vorm terugkeren om de highlights van het platform te delen.

 

Veel leesplezier en positieve groet,

Esther


"Wat heb ik je magazine net weer met veel plezier 'doorgebladerd'. Echt goed gedaan weer."


"Ik vind je magazine ontzettend fijn om te lezen."


Positieve Psychologie Post - gratis mini magazine
Positieve Psychologie Post - gratis mini magazine
Positieve Psychologie Post - gratis mini magazine
Positieve Psychologie Post - gratis mini magazine
Met perspectief vooruit - ervaar de kracht van positieve psychologie
Krijg hulp wanneer je het nodig hebt. Vraag geheel vrijblijvend een gratis 30 minuten consult aan bij psychologie- en coachpraktijk Esther Oosterling.

KRIJG HULP WANNEER JIJ HET NODIG HEBT

Locatie

Spakenburgkade 55

3826 CN Amersfoort