06-53 98 63 58

Loopbaancoaching

Soms heb je zelf het gevoel dat je functie niet (meer) bij je past. Je omgeving is veranderd of gaat veranderen. En heb je het gevoel dat je op deze plek niet het maximale uit jezelf haalt? Of wil je je oriënteren op een functie waarin je je verder kunt ontwikkelen en waarbij jouw talenten beter tot hun recht komen?

Het kan ook zo zijn dat jij nog wel vindt dat je op de juiste plek zit maar dat het bedrijf waar je werkzaam bent, gaat reorganiseren. Hoe ga jij om het feit dat je je baan kunt verliezen? Hoe ben jij daarop voorbereid? Hoe maak je dan de juiste keuzes als je min of meer gedwongen wordt? Verlamt de situatie je of ga je gelijk aan de slag met plan B? En hoe maak je van jouw plan B plan A?

En heb je daarom behoefte aan:

 • Inzicht krijgen in jouw talenten en ambities waarmee jij het verschil kunt maken
 • Inzicht krijgen in wat jou energie oplevert (je passie(s), je drijfveren) en wat je energie kost (belemmeringen).
 • Dat je weet waar jouw talenten en kwaliteiten het best tot uiting komen
 • En dat je weet welke loopbaanstap je wilt zetten 
 • Dat je ook weet hoe je dit kunt aanpakken, zodat je jezelf goed kunt presenteren en weet hoe je social media kunt inzetten 

Beproefde eigen methodiek

Ik werk met een eigen coachingsaanpak waarbij positieve psychologie en coaching gecombineerd worden.

Ik kan je helpen bij het bepalen van je persoonlijke doelen en ondersteunen bij het behalen ervan. Ik werk met het vier stappenplan 'Met perspectief vooruit' dat door ervaring met het coachen van cliënten is ontstaan.

Deze coachingsaanpak is: positief, persoonlijk en praktisch.


Met perspectief vooruit in je loopbaan!


Stap 1 - Vertragen

De eerste stap is vertragen, om bewust stil te staan of langzamer te gaan lopen. Om de tijd te nemen om bijvoorbeeld te kijken naar:

 • Wat heeft mij hier gebracht?
 • Hoe voel ik me? En hoe wil ik mij voelen?
 • Wat heb ik nodig om door te gaan? Om een volgende stap te zetten?
 • En wat wil ik achterlaten? Wat wil ik loslaten, oplossen of leren om weer verder te gaan?

Stap 2 - Verkrijgen

De tweede stap is het verkrijgen van inzichten, van voelen en luisteren naar jezelf om te bepalen welke richting voor jou het beste is. Van het onderzoeken van wensen en behoeften, van inzicht krijgen in je sterke kanten en talenten, van omgaan met belemmeringen en valkuilen en denken in mogelijkheden die daar tegenover staan. Van jouw eigen koers bepalen. 


Stap 3 - Verkennen

Bij de derde stap gaat het om het verkennen van jouw volgende stappen. Voor het bepalen wat jouw richting mag zijn, de keuzes en de beslissingen die je wilt nemen en het plan dat je voor je ziet om jouw doelen te behalen.


 Stap 4 - Vertrouwen

De vierde stap gaat over vertrouwen, vertrouwen hebben in de koers die je uitgezet hebt, om je eigen kompas te mogen volgen en om echt zelf aan het roer te staan. Om met je acties aan de slag te gaan, om jouw doelen te behalen en jouw bestemming te bereiken.


Astrid:

"Esther heeft me geholpen nadat bij een reorganisatie mijn functie was komen te vervallen. Esther is nuchter en resultaatgericht. Ze neemt met halve antwoorden geen genoegen, ze blijft doorvragen. Daarnaast biedt Esther ook een luisterend oor voor de emotionele kant van boventalligheid. 
Alle elementen die spelen bij het verliezen van je baan en het vervolgens bepalen van je volgende loopbaanstap, komen aan bod in haar stappenplan 'Met perspectief Vooruit'. Een gestructureerde aanpak die mij voldoende handvatten geeft voor de toekomst. 
Ik kan Esther van harte aanbevelen bij je loopbaantraject!"


Klaar voor een volgende stap?

Ga dan samen met mij aan de slag met een Focus Sessie of een Coachingstraject!


Met perspectief vooruit in je loopbaan - Focus Sessie Esther Oosterling

Een Focus sessie:

 • één coachingssessie van 60 minuten (face to face, telefonisch of via beeldbellen)
 • e-mailondersteuning
 • één telefonisch evaluatiegesprek van 30 minuten na 4 weken
Met perspectief vooruit in je loopbaan coachingstraject Basis Esther Oosterling

Coachingstrajecten:

 • een 60 minuten durende intensieve coachingssessie voor het stellen van doelen waarin we echt tot de kern komen van waarom je gedreven bent om stappen te zetten in je loopbaan en om dingen te willen veranderen
 • gevolgd door 3  maanden begeleiding (5 coachingssessies van 60 minuten) of 6 maanden begeleiding (11 coachingssessie van 60 minuten)
 • oefeningen, hulpmiddelen en methoden om je keuze te kunnen maken of je doel te kunnen bereiken
 • arbeidsmarktscan - een hulpmiddel waarmee we jouw arbeidsmarktpositie in kaart brengen 
 • e-mailondersteuning voor de duur van de coachingsreeks om je op koers te houden of om je indien nodig extra ondersteuning te bieden.

Jouw investering voor een focus sessie of een 1 : 1 coachingstraject wordt tijdens je gratis coaching sessie besproken.

Betaling is vooraf vereist (betaling in termijnen is in overleg mogelijk) en het annuleringsbeleid is 24 uur van tevoren. 


Loopbaancoaching is gericht op het versterken van jouw persoonlijk leiderschap. Dit komt zowel je persoonlijk geluk en functioneren als je professioneel functioneren ten goede. De kosten voor coaching vallen daarom in de meeste gevallen onder scholing, ontwikkeling of opleiding. 

Ben je in loondienst? Dan kan je jouw werkgever vragen om (een deel van) de kosten te betalen of je kunt je persoonlijk budget voor persoonlijke ontwikkeling en opleiding hiervoor gebruiken. 
Heb je een eigen bedrijf? Dan kan je de kosten bij de fiscus opgeven in het kader van scholing. 

Verder geldt:

 • Korte trajecten
 • Zowel face to face coaching in mijn praktijk in Amersfoort Vathorst als telefonisch coaching of coaching via beeldbellen mogelijk
 • Afspraken die binnen 24 uur worden geannuleerd zullen in rekening worden gebracht.

Cliënt:

'Ik heb de coachingsgesprekken als prettig en open ervaren. Ook de huiswerkopdrachten vond ik leuk en nuttig om aan te werken.

De (sollicitatie)tips die ik heb gekregen zal ik zeker gaan toepassen.'


Met perspectief vooruit. Ervaar de kracht van positieve psychologie.

Krijg hulp wanneer je het nodig hebt. Vraag geheel vrijblijvend een gratis 30 minuten consult aan bij psychologie- en coachpraktijk Esther Oosterling.

HIER WIL IK MEER OVER WETEN