Start » Coaching » Ontwikkeladvies

06-53 98 63 58 I esther@estheroosterling.n

Ontwikkeladvies

(Tijdelijke subsidieregeling NL leert door)

Ben je tussen de 18 en de pensioengerechtigde leeftijd? Dan kun je vanaf augustus 2020 kosteloos* een ontwikkeltraject bij mij volgen. Een ontwikkeltraject geeft je zicht op jouw kansen op de arbeidsmarkt, helpt je zo nodig bij het kiezen van de juiste (bij)scholing, of geeft je tips bij het zoeken en solliciteren naar ander werk. 

Vorige jaar heb ik veel cliënten kunnen helpen met een ontwikkeladvies. Daardoor weet ik hoe de regeling werkt, hoe de administratie ervan gedaan moet worden en hoe ik jou het beste kan helpen om deze regeling optimaal te benutten.


Jolanda:

“Uit nieuwsgierigheid ben ik in het Ontwikkeladvies coachtraject gestapt. Momenteel zit ik in een werksituatie waar ik niet meer blij van word. Zoekende naar wie ik ben, wat ik kan en wat ik wil. Weer heel veel geleerd over mijzelf en hoe ik mijzelf kan en mag presenteren in CV en sollicitatiegesprekken en vooral ook geleerd wat ik niet meer wil. Ik heb het als zeer prettig ervaren om met Esther dit traject te doorlopen."


NL leert door: gratis ontwikkeladvies en scholingstrajecten voor iedereen

Het werk verandert. Het wordt digitaler, meer op afstand en er zijn zelfs banen die verdwijnen, zeker nu. Herkenbaar? Dan is het gratis ontwikkeladvies van NL leert door interessant voor jou. Je krijgt als werkende of werkzoekende de mogelijkheid om gratis ontwikkeladvies bij mij aan te vragen. Het ontwikkeladvies begint met een arbeidsmarktscan. Zo krijg je inzicht in jouw kansen en mogelijkheden op de arbeidsmarkt en (bij)scholingsmogelijk-heden die aansluiten op jouw ervaring en wensen.

 

NL leert door: ook gratis ontwikkeladviezen voor zzp’ers

Ben jij zzp’er en merk je dat het aantal of soort opdrachten dat je krijgt anders is dan voor corona? En is de verwachting voor de toekomst onduidelijk? Bereid je hier dan op voor. De regeling NL leert door helpt je hierbij. Zo kun je als zzp’er vanaf augustus 2020 gratis ontwikkeladvies krijgen. Hierbij krijg je inzicht in je mogelijkheden op de arbeidsmarkt. Het startpunt van het ontwikkeladvies is een arbeidsmarktscan. Deze scan geeft je een beeld van ontwikkel- en (bij)scholingsmogelijkheden die aansluiten op jouw ervaring en wensen.

Coronacrisis maakt leren en ontwikkelen nóg belangrijker

De coronacrisis raakt de Nederlandse economie hard. Bedrijven hebben het zwaar, banen staan op de tocht. Talloze werkenden maken zich zorgen om hun baan en hun inkomenszekerheid op korte en lange termijn. Voor een deel van de mensen zijn deze omstandigheden, hoe bar ook, wel een gelegenheid om te werken aan hun eigen ontwikkeling. Zo maken ze zichzelf minder kwetsbaar op de arbeidsmarkt en aantrekkelijker voor hun – huidige of toekomstige – werkgever. Door nu na te denken over loopbaankansen op de arbeidsmarkt, wat je kan en wil en door je bij en wellicht zelfs om te scholen zijn werkenden of mensen zonder werk of opdrachten beter voorbereid op wat er na de crisis komt.

 

Ook los van corona is het belangrijk om te investeren in kennis en vaardigheden. Investeren in scholing van werknemers is een noodzakelijke voorwaarde voor behoud van wendbaarheid, productiviteit en de duurzame inzetbaarheid van de Nederlandse beroepsbevolking. Werk verandert razendsnel en banen verdwijnen soms zelfs helemaal door de technologische ontwikkelingen, digitalisering, de verduurzaming van de economie en de energietransitie. We zullen onze (vooral digitale) vaardigheden moeten verbeteren om straks nog werk te hebben.

 

Tegelijk is – en blijft, naar verwachting – er een tekort aan menskracht in sommige sectoren, zoals de zorg, het onderwijs en de techniek. Het is dus noodzakelijk dat werkenden zorgen dat ze breed inzetbaar zijn, zodat ze in hun eigen sector kunnen blijven werken of naar een andere sector kunnen overstappen. Werkgevers moeten hun organisatie wendbaar en flexibel houden om succesvol te kunnen blijven concurreren. Continu leren en ontwikkelen heeft een grote invloed op de duurzame inzetbaarheid en de betrokkenheid van personeel. Dit bevordert een positief resultaat en voorkomt ziekteverzuim.

 

Overigens betekent scholing en ontwikkeling niet altijd formeel leren (zoals klassikaal leren), maar ook vaardigheidstrainingen en praktische cursussen. Bovendien ontwikkelen mensen zich ook in trainingen die op het werk worden gegeven en door de ervaringen die ze opdoen in verschillende werkkringen en functies.


Jouw Ontwikkeladvies traject bestaat uit:

  • Een digitale intakevragenlijst.
  • Een arbeidsmarktscan.
  • Bespreking van/advies over je eigen situatie en toekomstperspectieven, wie ben ik en wat kan ik in vier individuele coachgesprekken van 1 uur
  • Toekomstoriëntatie, toekomstmogelijkheden, wat kan ik zelf gaan doen.
  • Het ontwikkeladvies wordt afgerond met een ontwikkelplan en een verslag.

Een ontwikkeladvies is een heel mooi begin om inzichten en overzicht te krijgen om zo jouw acties te bepalen voor de stappen die jij wilt zetten in jouw loopbaan.

 

* Het is kosteloos indien het volledige traject wordt doorloopt, voldaan wordt aan de criteria en de subsidieaanvraag ingediend kan worden. Indien je als deelnemer tussentijds afziet van het indienen van de subsidieaanvraag, na gestart te zijn met het traject, zullen de kosten a €700,- worden gefactureerd aan jou als deelnemer.


Wil je starten met het ontwikkeladvies?

Wil jij deelnemen aan deze regeling? Vul dan hieronder het contactformulier in of bel mij op nummer 06-53 98 63 58.

Ik neem dan zo spoedig mogelijk contact met je op om alles verder met je te bespreken. En als tip wil ik je hierbij nog meegeven om daar niet te lang mee te wachten. Er is namelijk ruimte voor 20.000 trajecten en de regeling geldt zoals op dit moment bekend is, tot 31 december 2020. Het lijkt me leuk om met je te starten, je bent van harte welkom.


Heb je intensievere en uitgebreidere begeleiding nodig bijvoorbeeld bij het solliciteren of gericht op personal branding? Kijk dan wat een loopbaan coachtraject 'Met perspectief vooruit in je loopbaan - intensief' voor jou kan doen.


Ik wil graag meer weten over het Onwikkeladvies:

Krijg hulp wanneer je het nodig hebt. Vraag geheel vrijblijvend een gratis 30 minuten consult aan bij psychologie- en coachpraktijk Esther Oosterling.