06-53 98 63 58 I esther@estheroosterling.n

STAP ontwikkeladvies

Vanaf 1 april 2022 aan te vragen!

Wat houdt het STAP Ontwikkeladvies in?

Het STAP ontwikkeladvies is een kort traject waarmee je inzicht krijgt in jouw toekomstperspectief en toekomstige loopbaanmogelijkheden. Het is de eerste stap in een mogelijke (her)oriëntatie op jouw arbeidsmarktpositie.

Het ontwikkeladvies is gericht op het stimuleren van het bewustzijn over de noodzaak van reflectie op de loopbaan. En om (met behulp van een arbeidsmarkt- of ondernemersscan) een reëel beeld te schetsen van het toekomstperspectief op de arbeidsmarkt of in je huidige werk.

Het STAP ontwikkeladvies staat los van het STAP-budget. Werkenden en werkzoekenden kunnen wel vanaf 1 maart 2022 een STAP-budget van maximaal € 1.000 per jaar aanvragen voor scholing en ontwikkeling. Daarover lees je hier meer op de website van het UWV: https://www.uwv.nl/particulieren/stap-budget/index.aspx

Voor wie?

Het STAP ontwikkeladvies is beschikbaar voor volwassenen met een opleidingsniveau tot en met mbo 2. Je komt als deelnemer dus alleen in aanmerking als:

  • je geen opleiding hebt of basisonderwijs,
  • vmbo,
  • mbo 1/ mbo entree of
  • mbo 2 hebt afgerond.
  • een afgeronde havo of vwo-opleiding voldoet hier niet aan. .

Voorgaande jaren heb ik al veel cliënten kunnen helpen met een ontwikkeladvies. Daardoor weet ik hoe de regeling werkt, hoe de administratie ervan gedaan moet worden en hoe ik jou het beste kan helpen om deze regeling optimaal te benutten.

Neem vrijblijvend contact met mij op om samen te kijken wat voor jou een volgende stap kan zijn.


Jouw STAP ontwikkeladvies bestaat uit:

  • een arbeidsmarktscan
  • bespreking van/advies over je eigen situatie en toekomstperspectieven in 4 individuele coachgesprekken van 1 uur (in totaal dus 4 uur individuele coaching)
  • toekomstoriëntatie, toekomstmogelijkheden en daarbij wordt ook volop aandacht besteed aan bijpassende om- en bijscholingsmogelijkheden.
  • het ontwikkeladvies wordt afgerond met een ontwikkelplan en een verslag

Paulien:

"Met vier gesprekken in een ontwikkeladviestraject heeft Esther mij in een sneltreinvaart geholpen tot de kern te komen van mijn wensen, talenten en mogelijkheden in de zoektocht naar een baan die bij mij past. Als ex-coach liet ik mij dankzij haar mensenkennis, gemakkelijk mee voeren in een trechter, waarbij alles uitgefilterd werd, dat niet ter zake deed in mijn zoektocht, naar waar mijn passie ligt en wat mijn vaardigheden zijn. Daarbij heb ik Esther ervaren als een liefdevolle, beschaafde en doortastende vrouw, die verstand van zaken heeft, gepassioneerd in haar werk is en gevoel voor humor heeft. Zij heeft in onze gesprekken mij de balans laten opmaken in wie ik ben, wat ik kan en wat ik wil.
Haar grote observeringsvermogen heeft mij in de goede richting geleid naar mijn diepste verlangens qua werk en mijn keuzes daarin. De sessies zijn voor mij een succesvolle ervaring, omdat ik nu weet waaraan mijn nieuwe baan moet voldoen, waar ik moet zoeken en hoe ik mijn passie kan combineren in of met een baan.

Esther, bedankt. Heel erg bedankt voor jouw stimulerende gesprekken en je warme en toch zakelijke aanpak. Precies wat ik nodig had."


Jolanda:

“Uit nieuwsgierigheid ben ik in het Ontwikkeladvies coachtraject gestapt. Momenteel zit ik in een werksituatie waar ik niet meer blij van word. Zoekende naar wie ik ben, wat ik kan en wat ik wil. Weer heel veel geleerd over mijzelf en hoe ik mijzelf kan en mag presenteren in CV en sollicitatiegesprekken en vooral ook geleerd wat ik niet meer wil. Ik heb het als zeer prettig ervaren om met Esther dit traject te doorlopen."


Esther:

"Voordat ik met het traject bij Esther startte, dacht ik dat ik met mijn loopbaan volledig vast zat. Ik dacht dat ik niks anders kon en ik wist ook niet wat ik leuk zou vinden. Dankzij het traject bij Esther heb ik veel inzicht in mezelf en mijn vaardigheden gekregen en vooral ook veel inspiratie, waardoor ik opeens vele mogelijkheden zie voor de toekomst! Ik heb daar heel veel energie van gekregen. Ik heb 4 sessies gevolgd, maar als zaken meer concreet gaan worden voor mij, zou ik heel graag weer verder gaan bij haar, zodat ze me kan coachen bij de vervolgstappen."Wil jij ook jouw kans op een kosteloos traject ter waarde van € 700,-* vergroten? 

Meld je dan nu aan voor een Ontwikkeladvies coachtraject.


Krijg hulp wanneer je het nodig hebt. Vraag geheel vrijblijvend een gratis 30 minuten consult aan bij psychologie- en coachpraktijk Esther Oosterling.

Ik wil graag meer weten over het Ontwikkeladvies:

* Het traject is kosteloos indien het volledige traject wordt doorlopen, voldaan wordt aan de criteria en de subsidieaanvraag ingediend kan worden. Indien je als deelnemer tussentijds afziet van het indienen van de subsidieaanvraag, na gestart te zijn met het traject, zullen de kosten a €700,- worden gefactureerd aan jou als deelnemer.