06-53 98 63 58

Esther Bos:

De sessies met Esther hebben mij geholpen om in een heftige periode in mijn leven te blijven staan en om mijn gedachten en gevoelens de juiste plek te geven. Ook daarna heeft ze mij verschillende keren geholpen om de voor mij juiste keuze te maken. Esther is voor mij een hele fijne coach geweest! 

R. Pouleijn

Ik heb veel aan de sessies met Esther gehad: een ervaren coach die de juiste snaar weet te raken. 

Stefanie:

"Ik heb het traject als heel positief ervaren. Fijne gesprekken en een goed luisterend oor met fijne tips en opdrachten. Ook was je vrij om een eigen invulling te geven aan opdrachten wat bij jou past. En heel fijn dat als het nodig was, je tussendoor kon berichten."

Marco de Swart:

"Esther is een warme en professionele coach/psycholoog die met gerichte aandacht kijkt wat haar cliënt nodig heeft. Haar flexibiliteit en ervaring zorgen ervoor dat je geholpen wordt op een manier die je energieniveau respecteert en ondersteunt. Ze weet je interne kracht om te herstellen te mobiliseren waardoor je zelf weer controle over jezelf krijgt."

Joren:

"Het traject dat ik gevolgd heb, heeft eraan bijgedragen dat ik uit mijn negatieve vicieuze cirkel ben gekomen. Het gaf mij rust, ruimte en acceptatie in de situatie. Dat was precies hetgeen wat ik nodig had, anders was de kans groot dat ik daadwerkelijk in een depressie/overspannen situatie was beland.
Het heeft mij inzicht gegeven in de soort werkzaamheden die bij mij passen.
De snelle en uitgebreide terugkoppeling van de gesprekken zijn echt top. Dit was voor mij een enorme verbetering t.o.v. een eerdere coach die ik heb gehad. Ook de aanbevelingen voor verdieping (literatuur/artikelen/filmpjes) zijn superfijn en goed toegepast.
Je doortastendheid en de manier waarop je een spiegel weet voor te houden. Een van mij grootste problemen was dat ik te loyaal was naar werk en niet ‘loyaal’ genoeg naar mijn ‘Ik BV’. Je liet zien dat niemand (inclusief ikzelf) wat aan mij heeft zonder dat ik mij eerst mentaal goed voelde. Dit doe je door mijn uitspraken in vragende vorm terug te geven. Hierdoor reflecteer ik op mijn eigen denkbeelden en oordelen. Dit dialoog voerde je zeer goed en heeft mij het meeste geholpen (acceptatie van de situatie en vanuit daar verder werken).
Ik beveel je aan bij andere mensen omdat het coaching traject voor mij enorm waardevol is geweest."

Tanja:

"Voelde vertrouwd, werd goed meegedacht, juiste stappen kunnen maken hierdoor. En dingen hierdoor weer grotendeels op de rit kunnen krijgen."

JP:

"Duidelijk, rechttoe rechtaan, precies op mijn behoeften afgestemd traject. Dank Esther voor het fijne contact en geboden guidance! Ik heb het hele traject als zeer prettig ervaren."

Bart Meuffels:

"Esther heeft mij het afgelopen jaar erg geholpen als mens en ondernemer. In een continue zoektocht en leven lang leren heeft Esther met haar professionele ondersteuning mij nieuwe inzichten en handvatten gegeven. Dit heeft concreet tot meer rendement geleid zowel op persoonlijk als zakelijk vlak. Ik kan haar eenieder aanbevelen."

Natasja Bouw:

"Dank je wel voor de prettige cursusavonden van de cursus 'Positief omgaan met stress', de informatie was helder, je verhaal duidelijk en rustig vertelt. Dank je wel voor je luisterend oor, je begrip en handvatten. 

Elke cursusavond was echt kiezen voor mijzelf!!"

Louk Blok:

"Esther heeft mij in een paar gesprekken enorm geholpen om de communicatie met mijn , jong volwassen, zoon weer op gang te brengen. Duidelijk, snel to the point en empathisch."

Evelien Stokkentreef:

"Ik heb de cursus 'Positief omgaan met stress' gevolgd en ik raad iedereen met stressproblemen deze (korte) cursus aan. Je wordt je bewust van wat je zelf kan doen/oplossen!"

Jesse van Mijl:

"Fijne en concrete begeleiding en coaching."

Mariam:

"Ik heb Esther al een zeer fijne coach ervaren. Ze is heel direct, eerlijk en bereid om te helpen. Ik voelde me zo op me gemak bij haar en ze heeft me erg goed geholpen. Ze stelt de juiste vragen om tot de kern te komen. Op persoonlijk vlak als op het gebied van ontdekken wat ik wil met mijn carrière. Ik raad Esther echt met harte aan bij iedereen."

Louwiek:

"Esther heeft mij steeds die vragen gesteld en opdrachten gegeven om met vertrouwen weer stappen te zetten. Nadat ik uitgevallen was, was ik even kwijt waar mijn kracht zat en waar ik naar toe zou kunnen/willen.

Bedankt voor de zorgzame en fijne wijze waarop je me gericht hebt op het vinden van mijn kracht en het van daaruit maken van keuzes!" 

Johanneke:

"Bedankt voor alle fijne gesprekken die ik met je heb gehad. Niet alleen heb ik een andere baan gevonden, maar ik weet wat ik kan en wat mijn kwaliteiten zijn.

Ik voelde me altijd heel erg op mijn gemak bij je. Je hebt mij geleerd om op mezelf te vertrouwen, dat ik het wel kan!" 

Anne:

"Ik vond het contact heel prettig en zo nu en dan werd mij een spiegel voorgehouden. De puzzelstukjes zijn door dit traject voor mij in elkaar gevallen. Er is niets uitgekomen wat ik nog niet wist, maar ik ben weer verder gekomen in bewustwording en waardering van mijn kwaliteiten en in acceptatie van wie ik ben n.a.v. dit traject. Bedankt Esther!"

Hakime Kara:

"Ik heb Esther als een zeer prettige, professionele en zeer deskundige coach/psycholoog en counsellor ervaren. Op alle vlakken kon ik op deskundigheid van Esther rekenen. Verder is Esther een fijne, meedenkende en een goeie coach. Ik ben dan ook heel erg blij dat ik Esther heb leren kennen."

Kristel Muller:

"Esther is een fijne coach. Veel kennis, weet de juiste vragen te stellen en dit concreet te vertalen naar actiepunten."

Mechteld:

"Esther heeft mij onwijs geholpen in een moment in mijn leven dat ik extra support nodig had. Het gehele traject heeft mij rust, houvast maar ook vele mooie nieuwe inzichten gegeven. Esther was neutraal, betrokken maar wist door de juiste vragen te stellen en handvatten aan te reiken, mij verder te helpen. Het heeft mij niet alleen op dit moment in mijn leven geholpen, maar de gesprekken en inzichten zal ik altijd meenemen en zullen hopelijk in de toekomst ook van pas komen."

Myrthe Klaus:

"Door de begeleiding van Esther sta ik er een jaar later een stuk gelukkiger voor. Ik ben weer blij met mijn werkende leven! Fijne begeleiding en een fijn mens."

Esther Lensing:

"Voordat ik met het traject bij Esther startte, dacht ik dat ik met mijn loopbaan volledig vast zat. Ik dacht dat ik niks anders kon en ik wist ook niet wat ik leuk zou vinden. Dankzij het traject bij Esther heb ik veel inzicht in mezelf en mijn vaardigheden gekregen en vooral ook veel inspiratie, waardoor ik opeens vele mogelijkheden zie voor de toekomst! Ik heb daar heel veel energie van gekregen. Ik heb 4 sessies gevolgd, maar als zaken meer concreet gaan worden voor mij, zou ik heel graag weer verder gaan bij haar, zodat ze me kan coachen bij de vervolgstappen."

Paulien:

"Met vier gesprekken in een ontwikkeladviestraject heeft Esther mij in een sneltreinvaart geholpen tot de kern te komen van mijn wensen, talenten en mogelijkheden in de zoektocht naar een baan die bij mij past. Als ex-coach liet ik mij dankzij haar mensenkennis, gemakkelijk mee voeren in een trechter, waarbij alles uitgefilterd werd, dat niet ter zake deed in mijn zoektocht, naar waar mijn passie ligt en wat mijn vaardigheden zijn. Daarbij heb ik Esther ervaren als een liefdevolle, beschaafde en doortastende vrouw, die verstand van zaken heeft, gepassioneerd in haar werk is en gevoel voor humor heeft. Zij heeft in onze gesprekken mij de balans laten opmaken in wie ik ben, wat ik kan en wat ik wil.
Haar grote observeringsvermogen heeft mij in de goede richting geleid naar mijn diepste verlangens qua werk en mijn keuzes daarin. De sessies zijn voor mij een succesvolle ervaring, omdat ik nu weet waaraan mijn nieuwe baan moet voldoen, waar ik moet zoeken en hoe ik mijn passie kan combineren in of met een baan.

Esther, bedankt. Heel erg bedankt voor jouw stimulerende gesprekken en je warme en toch zakelijke aanpak. Precies wat ik nodig had."

Yvonne Dam:

"Esther is een fantastische coach en een goede therapeute. Ze heeft een enorme drive om mensen verder te helpen in hun leven en werk. Haar benadering in alles is vanuit de positieve psychologie, altijd gericht op wat er wel kan. Zo staat Esther ook echt in het leven. Ik vind het heerlijk om met haar samen te werken en raad dit iedereen aan."

Jessica van Valen:

"Esther is een hele goede coach, ze kan goed luisteren en is zeer goed in staat om je op een respectvolle manier een spiegel voor te houden. Ze heeft veel kennis en ervaring. Het is ook erg prettig om na afloop en tussentijds via het platform vragen te kunnen stellen. Ik kan Esther zeker aanbevelen als coach!"

Mariëlla Groothedde:

"Door de zure citroenen heengaand, zal de zon ook voor jou gaan schijnen!" Esther oordeelt niet, luistert goed en voelt goed aan wat je wilt bereiken. Geeft duidelijke tips en huiswerk. Fijn om via het platform nog even alles na te kunnen lezen en eventueel vragen te mogen stellen. Door nauwkeurig haar adviezen op te volgen, is mijn doel in korte tijd bereikt: te voelen en te weten wat IK wil in mijn leven! Pittig én zeer de moeite waard. Ik ben Esther zeer dankbaar en zou haar iedereen willen aanraden als je op een T-splitsing in je leven bent aangekomen, zakelijk of privé. Esther is er ècht voor jou!"

Linda de Vos:

"Professionele psychologe, fijne begeleiding en dat geeft energie. Esther heeft duidelijk veel ervaring met levensloopvraagstukken."

Jolanda van den Hengel:

"Uit nieuwsgierigheid ben ik in het Ontwikkeladvies coachtraject gestapt. Momenteel zit ik in een werksituatie waar ik niet meer blij van word. Zoekende naar wie ik ben, wat ik kan en wat ik wil. Weer heel veel geleerd over mijzelf en hoe ik mijzelf kan en mag presenteren in CV en sollicitatiegesprekken en vooral ook geleerd wat ik niet meer wil. Ik heb het als zeer prettig ervaren om met Esther dit traject te doorlopen."

Tara:

"Door mijn overspannenheid ben ik op zoek gegaan naar gepaste hulp. De coaching sessies met Esther kwamen als geroepen en hebben mij enorm geholpen. In mijn eigen tempo heb ik aan mijn herstel kunnen werken. De begeleiding van Esther was één van mijn steunpilaren om weer in een gezond ritme te komen en mij als persoon te ontwikkelen. Uiteindelijk kon ik op eigen kracht verder. Inmiddels heb ik een gezonde balans gevonden, (her)ken ik mijn valkuilen en heb ik een toffe nieuwe baan."

Paul Q. de Vries:

"Esther is als coach rustig en bescheiden en laat het podium nadrukkelijk aan jou. Maar ze stelt rake vragen, kan zich goed inleven en schept een positieve sfeer. Ze helpt je op te stijgen met je dromen en ambities, maar ook een voetje op de grond te houden voor het concreet maken, plannen en uitvoeren. Haar stappenplan is doordacht en wijs en de opdrachten zijn ook nog eens gewoon leuk om te doen."

Suzanne van Kordelaar, Head of Communications ABN AMRO N.V.:

"Esther heeft vanuit haar rol als business manager van het MT Communications ons als team, collega's en mijzelf regelmatig gecoached. Esther is een geweldig mens, niets ontgaat haar - ze werkt vanuit oprechte aandacht; is zacht op de mens en tegelijk hard op de inhoud. Een echte verbinder, neemt initiatief en ziet kansen. Verder is ze praktisch in haar aanpak, met humor en resultaatgericht. Aanrader dus!"

Ingrid Hoekstra:

"Het persoonlijk coachtraject heeft mij laten nadenken over waar ik niet zo goed in ben maar belangrijker nog over waar ik wel goed in ben. Je wordt 'aan de hand meegenomen' door het traject. Met als resultaat dat ik nu weet welke richting ik op wil gaan. Het heeft mij sterker gemaakt en daardoor heb ik meer vertrouwen in de toekomst gekregen. Om tot een goed besluit te komen, is dit stappenplan een prima methode. 

Esther luistert goed, toont medeleven zodat je echt het gevoel hebt dat je ervaringen er mogen zijn en dat niets moet maar dat je mag doen wat goed voelt." 

Astrid Wassenaar:

"Esther heeft me geholpen nadat bij een reorganisatie mijn functie was komen te vervallen. Esther is nuchter en resultaatgericht. Ze neemt met halve antwoorden geen genoegen, ze blijft doorvragen. Daarnaast biedt Esther ook een luisterend oor voor de emotionele kant van boventalligheid. 
Alle elementen die spelen bij het verliezen van je baan en het vervolgens bepalen van je volgende loopbaanstap, komen aan bod in haar stappenplan 'Met perspectief Vooruit'. Een gestructureerde aanpak die mij voldoende handvatten geeft voor de toekomst. 
Ik kan Esther van harte aanbevelen bij je loopbaantraject!"

Paul Zellenrath:

"Esther heeft mij begeleid nadat ik mijn baan verloor na een reorganisatie. Ontslag is een ingrijpende gebeurtenis. Het is goed om daar zorgvuldig mee om te gaan. Via een stappenplan leerde Esther mij om los te komen van de oude werkgever en een focus te ontwikkelen op een nieuwe toekomst. De stapsgewijze aanpak voelde heel natuurlijk. Elke stap past precies in je ontwikkeling van loskomen en oriënteren op een nieuwe toekomst. Daarnaast is Esther een goede luisteraar. Zo leert ze je goed kennen en kan ze je perfect ondersteunen."

Roy van Ammers:

"Ik heb Esther mogen ontmoeten toen ik worstelde met een uitdagende scriptie. Ik had me geen betere coach kunnen wensen. Haar rust, luisterend oor en adviezen hebben er mede voor gezorgd dat ik een prachtig resultaat heb neergezet. Wat ik vooral vind opvallen, is haar praktische aanpak. Ze geeft direct handvatten waar je iets mee kunt (en wilt). 

Inmiddels ben ik weg bij mijn vorige werkgever en heb ik een behoorlijke carrière-omslag gemaakt. Een keuze die erg goed bevalt, en ook mede tot stand is gekomen door de tips die ik van haar heb mogen ontvangen. Kortom, ik kan Esther absoluut aanbevelen!"

Liz Micallef:

"Ik heb Esther benaderd toen ik een carrière-omslag ging maken. Ik had het gevoel dat ik niet het maximale uit mezelf kon halen en was aan het oriënteren op een loopbaan buiten de sector.

Ik was gelijk op mijn gemak. Haar inzicht, rust en vriendelijk scherpzinnigheid hebben er onder andere voor gezorgd dat ik mijn drijfveren helder kreeg en met moed mijn vertrouwde werkomgeving heb kunnen verlaten. Ik kan Esther van harte aanbevelen!"

Monique Nollen-Vermeulen, Interim Manager InterNovem: Interim management met daadkracht!

"Esther heeft een teamanalyse gemaakt en advies n.a.v. de analyse. Zij heeft ook de manager ondersteund bij de uitvoering van het advies. Esther is scherp en doorziet zaken snel, onderbouwt haar analyse en objectiveert en durft zaken te benoemen die gevoelig liggen. Zij doet dit op een fijne, doortastende wijze, waarbij zij in verbinding blijft met de mensen waar zij mee werkt. 
Ik kan Esther van harte aanbevelen!"

Docent Open Universiteit, Faculteit Psychologie

Esther werkt op (wetenschappelijk) verantwoorde wijze. Evidence based, met het oog op resultaat, welzijn van de cliënt en wetenschappelijke verantwoording. Ze is een zeer proactieve, uiterst bekwame en gemotiveerde psychologe. Uitermate bekwaam, leergierig, zoekt praktische en verantwoorde oplossingen. Zij is profesisioneel, warm, zonder de grenzen uit het oog te verliezen. Esther is een aanwinst voor elke organisatie die op verantwoorde wijze de gezondheid van mensen wil bevorderen.

Vogeltje - met perspectief vooruit

Alle hierboven vermelde reviews zijn geschreven en met toestemming gedeeld door (oud) cliënten van mij.


KRIJG HULP WANNEER JIJ HET NODIG HEBT

Krijg hulp wanneer je het nodig hebt. Vraag geheel vrijblijvend een gratis 30 minuten consult aan bij psychologie- en coachpraktijk Esther Oosterling.

Locatie

Spakenburgkade 55

3826 CN Amersfoort