Start » Hoe ik je help » Psychologische counselling

06-53 98 63 58 

Psychologische counselling

Het is heel begrijpelijk dat je wellicht wat argwanend naar psychologische counselling kijkt en dat je vindt dat je het allemaal zelf op moet kunnen lossen. En het is niet ongebruikelijk dat je veranderingen wilt vermijden, zelfs als je een hoge mate van ongemak ervaart. 

Iedereen maakt wel eens een zware periode mee in zijn of haar leven. Soms is het moeilijk om daar alleen uit te komen. Als het niet meer lukt om dit zelf op te lossen, dan kan psychologische counselling een uitkomst zijn.

 

Dit zijn de problemen, waar ik mensen elke dag mee help:

 

LIFE-EVENTS

Je zit in een scheiding, gaat verhuizen naar een nieuwe plek, je baan opzeggen, een nieuwe baan starten, wordt ondernemer, denkt na over wel of niet studeren, trouwen, ouder worden en zo gaat de lijst maar door. Dit soort life-events kunnen verwarrend, uitdagend en soms eng zijn. Dit zijn bijzondere tijden in je leven en je kunt hierbij ondersteuning gebruiken.

 

BALANS

Je bent helemaal gestresst en overwerkt. Je voelt je alsof je op het punt staat om in te storten en uit te vallen. Je verlangt wanhopig naar meer balans. Je hebt tijd nodig om te vertragen, tijd voor jezelf.

 

ANGST & PANIEK

Je gedachten zijn op hol geslagen. Je herhaalt dingen steeds opnieuw en opnieuw. De cyclus van spijt, zorg en angst lijkt eindeloos. Het is vermoeiend en je bent het zat.

 

JE INNERLIJKE CRITICUS

Je bent in een voortdurende strijd met jezelf en je innerlijke criticus is aan het winnen. Die stem van binnen die je vertelt dat je niet goed genoeg bent, stopt nooit. Je bent er klaar mee dat je innerlijke criticus macht en controle over je heeft. Het is tijd om eindelijk je innerlijke criticus de mond te snoeren en je ware zelf te omarmen.

 

SCHAAMTE

Je hebt een geheim dat je voor jezelf hebt gehouden. Je bent bang om te worden veroordeeld. Doen alsof het er niet is, werkt niet meer. Je zou willen dat je iemand had die je kon vertrouwen en die zonder oordeel naar je zou luisteren.

 

DEPRESSIE

Je ziet er tegenop om elke ochtend wakker te worden en op te staan. Je voelt je verdrietig en leeg van binnen. Je bent omringd door mensen, maar toch voel je je nog steeds alleen. Je bent gestopt met dingen doen die je leuk vindt. Je bent bang dat je je altijd zo zult voelen.

 

VERLANGEN

Je leven voelt saai en leeg, zonder betekenis. Je bent er ziek van om zo door te gaan en je leven voort te laten kabbelen. Je verlangt ernaar om met passie je doelen te bepalen en te behalen. Er moet iets veranderen.

 

WOEDE

Je voelt je geïrriteerd en je hebt het gevoel dat je elk moment kunt ontploffen. Je hebt alles opgeslagen van binnen. Je hebt een uitlaatklep nodig om jezelf te uiten.

 

VERLIES

Bij verlies- en rouwverwerking denk je in eerste instantie vaak aan het verlies van een dierbare. Maar ook andere vormen van verlies kunnen gepaard gaan met rouw, zoals het eindigen van een relatie en daarmee wellicht het verliezen van je huwelijk of het verlies van je baan. Je hebt tijd nodig om te leren omgaan met de pijn om uiteindelijk je leven weer op te pakken.

KRIJG HULP WANNEER JE HET NODIG HEBT

Krijg hulp wanneer je het nodig hebt. Vraag geheel vrijblijvend een gratis 30 minuten consult aan bij psychologie- en coachpraktijk Esther Oosterling.

Mariëlla Groothedde

"Door de zure citroenen heengaand, zal de zon ook voor jou gaan schijnen!" Esther oordeelt niet, luistert goed en voelt goed aan wat je wilt bereiken. Geeft duidelijke tips en huiswerk. Fijn om via het platform nog even alles na te kunnen lezen en eventueel vragen te mogen stellen. Door nauwkeurig haar adviezen op te volgen, is mijn doel in korte tijd bereikt: te voelen en te weten wat IK wil in mijn leven! Pittig én zeer de moeite waard. Ik ben Esther zeer dankbaar en zou haar iedereen willen aanraden als je op een T-splitsing in je leven bent aangekomen, zakelijk of privé. Esther is er ècht voor jou!


Inmiddels weet je dat je met iemand kunt praten

Als het eenvoudig was om het zelf te veranderen, zou je het al gedaan hebben!

We hebben allemaal hulp nodig bij het overwinnen van obstakels en het navigeren in lastige situaties.  

Ik zie psychologische counselling dan ook als een krachtig samenwerkingsproces. Mijn aanpak is praktisch, ondersteunend en resultaatgericht. 

Wat je van mij als counsellor mag verwachten is dat ik samen met jou, je situatie verken. Samen bekijken we hoe je die situatie beleeft en welke gevoelens daarbij een rol spelen. Als er een helder beeld is gevormd van die situatie, onderzoeken we hoe je verder wilt gaan. Je leert weer zien wat belangrijk voor je is en hoe je jouw leven weer kunt invullen, zonder afhankelijk van anderen of situaties te zijn. Je kunt je toekomst weer geïnspireerd invullen en ruimte geven aan wensen en dromen.

Een succesvol counseltraject levert je vrijheid van kiezen en handelen op.

Succesvolle counselling leidt tot het oplossen en vervangen van belemmerende overtuigingen en patronen in jouw manier van werken door positieve en helpende overtuigingen en inzichten.

Laat me je helpen om weer op het goede spoor te komen. Bel (06-53 98 63 58) of mail (esther@estheroosterling.nl) me vandaag nog! 

(Mocht uit de gesprekken blijken dat je situatie of gesteldheid een andere behandeling nodig heeft, dan zal ik je doorverwijzen.)


Locatie

Spakenburgkade 55

3826 CN Amersfoort