Home » Hoe ik je help » Positief Leiderschap voor ondernemers en leidinggevenden

06-53 98 63 58 I esther@estheroosterling.nl

Positief leiderschap: met perspectief vooruit als ondernemer of leidinggevende

Ben je ondernemer of leidinggevende? En wil jij werken aan je persoonlijk leiderschap?

Positief leiderschap gaat verder dan de typische strategieën, werkwijzen en richtlijnen voor leiderschap om een opzienbarend prestatieniveau te bereiken. 

Als sparringpartner voor (startende) ondernemers en leidinggevenden, help ik jou gedurende een coachtraject om actief focus te houden op jouw doelen.

Om als ondernemer of leidinggevende echt persoonlijk leiderschap te pakken en mooie stappen te zetten in jouw groei en ontwikkeling.

Dat doe ik door samen met jou je doelen te bepalen en je aan te moedigen om met focus je doelen te behalen.

Ik heb jaren ervaring opgedaan in de zakelijke dienstverlening op velerlei gebied, zoals: sales, marketing, communicatie, hr management, coaching en leiderschapsontwikkeling.

Ik gebruik de kracht van positieve psychologie om je met perspectief vooruit te helpen in jouw onderneming of in jouw rol van leidinggevende.

 

Wat heb je nodig om een positieve leider te zijn?

Als je in positieve zin succesvol wilt zijn, dan heb je daarvoor wilskracht en doorzettingsvermogen nodig. Op individueel niveau vereist dat positief denken en op organisatorisch niveau het ontwikkelen van positieve emoties en zo het ontwikkelen van een positief organisatieklimaat met positieve werkrelaties.

  • Visie: positieve leiders creëren en delen een positieve visie. Positieve leiders zien wat mogelijk is en nemen vervolgens de benodigde stappen om mensen te verenigen om samen met hen een betere toekomst te creëren.
  • Doorzettingsvermogen & wilskracht: positieve leiders hebben wilskracht en doorzettingsvermogen. Zij omhelzen falen en vertrouwen op het proces. Positieve leiders laten succes zien, maar wat we vaak niet zien, zijn de momenten van falen, twijfel, verdriet, angst en pijn en de keuzes die zij maken om positief een verschil te maken. Positieve leiders gaan voor opzienbarende prestaties. Zij zijn bescheiden en stoppen nooit met leren. Positieve leiders vragen zich dagelijks af wat zij moeten weten, wat zij nog niet weten. Wat zij nog mogen leren.
  • Positieve relaties & teams: positieve leiders bouwen geweldige relaties en teams. Te veel leiders delen eerst regels uit en proberen dan een relatie op te bouwen. Wanneer leiders minder op regels zijn gericht en zij meer in relaties investeren, zullen zij een enorme verbetering ervaren in prestaties, moraal en betrokkenheid. Positieve leiders communiceren ook positief. Zij lachen, luisteren, verwelkomen ideeën en moedigen aan.
  • Positieve emoties: positieve leiders leiden met optimisme, positiviteit en vertrouwen. Deze leiders weten dat het je gemoedstoestand is en de manier van denken die bepaalt hoe je je voelt en hoe je reageert. Zij zijn zich bewust van de kracht van positieve emoties.
  • Duidelijk doel: positieve leiders hebben een purpose, zij hebben een duidelijk doel voor ogen. Doelen stellen, is belangrijk voor positiviteit. Van hard werken word je niet moe. We worden niet moe van wat we doen. We worden moe als we niet weten of vergeten zijn waarom we het doen.

‘If your actions inspire others to dream more, learn more,

do more, and become more, you are a (positive) leader.’   

- John Quincy Adams -

Wil jij de positieve leider zijn in jouw onderneming? Of als leidinggevende bij jou op de werkvloer?

Vraag dan een vrijblijvend kennismakingsgesprek aan! Ik onderzoek graag samen met jou je hulpvraag om te kijken wat ik voor je kan betekenen. 


KRIJG HULP WANNEER JIJ HET NODIG HEBT


Locatie

Spakenburgkade 55

3826 CN Amersfoort