Start » Inspiratie » Blog

06-53 98 63 58

Positieve Psychologie Blog

Dag 2021 - Welkom 2022

Hoe kijk jij terug op 2021?  Ik hoop dat je met positieve emoties terug kunt kijken. Dat je je dankbaar voelt, dat je veel plezier hebt gehad en dat je ook met een trots gevoel het jaar kunt afsluiten voor de dingen die je gedaan en bereikt hebt. Dat je vol vertrouwen, hoop en liefde het nieuwe jaar in kunt stappen.

Lees meer »

Hoop

Hoop is voor mij ook een positieve kijk op de toekomst, vertrouwen dat het goed komt. Hoop geeft mij een prettig gevoel, het maakt me blij en ik word er rustig van. Op de één of de andere manier is er altijd wel een stemmetje in mij dat zegt dat het goed komt.

Lees meer »

Winterblues en dan? 5 tips

Bij de winterblues (ook wel winterdip genoemd) of een winterdepressie bepaalt de ernst van de depressieve klachten het verschil. Als je last hebt van winterblues is het leven minder zonnig dan in de lente en de zomer, maar je functioneert nog wel. Bij mensen met een winterdepressie kunnen de klachten dusdanig zijn dat het hen belemmert in het dagelijks functioneren.

Lees meer »

7 tips voor het behalen van jouw doelen in 2021!

Ben jij vol goede moed het nieuwe jaar gestart met één of twee goede voornemens? Of misschien zelfs wel met meer? Ga je meer sporten of ga je minder tijd besteden aan je telefoon of Ipad? Of wil je meer tijd per dag voor jezelf reserveren om leuke dingen te doen, zodat je de balans werk en privé beter op orde krijgt? Of ga je juist ergens helemaal mee stoppen?

Lees meer »

Trots zijn op jezelf - hoe doe je dat?

Recent las ik een interview met Willemijn Verkaik (de musicalster die ook op Broadway gestaan heeft) hoe moeilijk het ook voor haar was om te zeggen: ‘Ik ben trots op wat ik doe.’ Hoe anders is dat voor Amerikanen die dat veel makkelijker doen.

Lees meer »

Wat kan kleur doen bij het ondersteunen van je mindset in de lente?

Gastblog van Sille Brouwer, Kleurcoach bij 2BU Persoonlijkheid in stijl: Mindset is een manier van denken, met gevoel naar jezelf kijken. Het is een manier van invloed  uitoefenen op je gedachten, overtuigingen en gedrag. Om een positief gevoel te kunnen behouden en voeden, kunnen de psychologie en energie van kleuren je de weg wijzen. En onbewust verlangen of weerstand zichtbaar te maken.

Lees meer »

Optimisme kun je leren - 4 tips

Optimisme is, hoe verrassend, precies het tegenovergestelde van pessimisme. Tegenslag is tijdelijk, hoort bij bepaalde omstandigheden en kan ik overwinnen door mijn eigen inzet en vaardigheden. Optimisten benaderen problemen vanuit een positie van empowerment.

Lees meer »

Verminder je stress - kleur je kalm

Wie mij iets beter kent, weet dat ik dol ben op het volgen van cursussen en daarmee het vergroten van mijn kennis. Ik ben leergierig en nieuwsgierig. Mijn motto is dan ook niet voor niets 'You live & You learn'. En deze tijd geeft daar nu iets meer mogelijkheden voor dus ik heb de cursus creatieve therapie, die al enige tijd in de kast stond erbij gepakt. Ik vind het ook altijd erg leuk om creatief bezig te zijn en was benieuwd of ik elementen uit deze cursus ook zou kunnen toepassen in mijn eigen praktijk. 

Lees meer »

Oefeningen om je veerkracht te vergroten

Deze oefening richt zich op je eerdere ervaringen met veerkracht. Begin met na te denken over een tijd in je leven die bijzonder uitdagend of veeleisend was, vooral een tijd die emotioneel uitputtend of emotioneel moeilijk was. Bedenk hoe je met die situatie omging en uiteindelijk hier doorheen kwam.

Lees meer »

5 tips om je veerkracht te vergroten

Als je je nu in deze bizarre tijd angstig of bezorgd voelt, ben je niet de enige. Ik heb een aantal praktische dingen beschreven die je wellicht kunnen helpen in deze tijd. Tegenslag is onvermijdelijk. Het leven gaat echt met vallen en opstaan. Wat er ook zorgt voor die tegenslag: de vraag is, lukt het je dan om weer op te staan.

Lees meer »

Krijg hulp wanneer je het nodig hebt. Vraag geheel vrijblijvend een gratis 30 minuten consult aan bij psychologie- en coachpraktijk Esther Oosterling.

KRIJG HULP WANNEER JIJ HET NODIG HEBT

Locatie

Spakenburgkade 55

3826 CN Amersfoort