Positieve vitaliteit

Een belangrijk aspect van positieve psychologie is vitaliteit. Vitaliteit gaat over je energieniveau, veerkracht en welzijn. Door gezond te leven, voldoende te bewegen en ontspanning te nemen, kun je je vitaliteit vergroten. Maar ook door je te richten op positieve emoties, relaties en betekenisvolle ervaringen, kun je meer vitaliteit ervaren. Zo kun je je meer energiek, veerkrachtig en gelukkig voelen. En op een positieve manier ouder worden, want positieve psychologie kan je ook helpen om op een positieve manier ouder te worden. Dit betekent dat je jezelf blijft ontwikkelen, actief en vitaal blijft, ook op latere leeftijd. Door positieve emoties te koesteren, relaties te onderhouden en jezelf uit te dagen, kun je ook op latere leeftijd een gelukkig en vervullend leven leiden.


Hoe kan ik mijn leefstijl stapje voor stapje verbeteren?

Het is makkelijk om te zeggen dat je je levensstijl wilt verbeteren, maar het daadwerkelijk doen kan een uitdaging zijn. Het goede nieuws is dat het niet nodig is om je hele levensstijl in één keer om te gooien. In plaats daarvan kun je kleine, haalbare stappen nemen om je doelen te bereiken. Hier zijn een paar tips om je te helpen je levensstijl stapje voor stapje te verbeteren:

Lees meer »

7 tips om je fysiek en mentaal beter te voelen!

Een gezonde leefstijl is belangrijk om je fysiek en mentaal goed te voelen. Maar wat is nou eigenlijk een gezonde leefstijl en hoe kun je deze toepassen in je dagelijkse leven? In dit blog wil ik je graag inspireren en motiveren om stappen te zetten naar een gezondere leefstijl.

Lees meer »

Wat is gezond vitaal zijn?

Gezond vitaal zijn betekent dat je niet alleen gezond bent, maar ook vol energie, levenslust en levensvreugde zit. Het gaat erom dat je je lichamelijk, geestelijk en emotioneel goed voelt en in balans bent.

Lees meer »

Krijg hulp wanneer je het nodig hebt. Vraag geheel vrijblijvend een gratis 30 minuten consult aan bij psychologie- en coachpraktijk Esther Oosterling.

KRIJG HULP WANNEER JIJ HET NODIG HEBT